Túl vagyunk a Premier League 8. fordulóján. A nekünk szánt Crystal Palace elleni idegenbeli csörtén, szépen helyben hagyott minket egy francia zseni! Nem vagyunk boldogak, ugyanis még a halvány esély is túlzás volt arra, hogy egy pontot elhozzunk Londonból! Kimagaslóan vette ismét hátára, azaz szárnyaira Yohan Cabaye (kép) a Palace-t! Egy csodaíveléssel gólpasszt varázsolt, majd a végén 11-esből gólt is szerzett. 2-0!

 

Sokat vártunk Berahinotól, de ez a nap nem az volt, amikor ő a főszereplő, sajnos. Az első félidő a szokásos ízlelgetés volt, a szokásos puhatolozás... így nem is volt nagy meglepi, hogy 0-0al mentek pihenőre a legények. Viszont a második játékrészre érkezett Saido helyére Gardner, aki nem éppen a gólok zsákszámra termeléséről híres. Itt már sejteni lehetett, hogy az iksz nekünk tökéletes lesz, köszönjük!

De, a 67. percben jött a fentebb beharangozott gall, aki csuda szép beadásával megtalálta Bolasie fejét. 1-0. A második a végére maradt. Brunt 16-oson belüli szabálytalansága – Zaha-t buktatta – miatt rúghatott tizit a 89. minutumban 29 éves francia! Higgadtan tette a hálóba a lasztit… Myhill barátunk nem nagyon volt a bravur kőzelében, sajnos.

A statisztika is azt mondja, hogy 61%ban a sasoknál volt a labda, míg 21 próbálkozásból 8 alkalommal találták el a walesi hálóőrünk ketrecét. Eddig mi csak 7 lövést intéztünk, ebből 2 talált kaput! Pontos passzok tekintetében is viszi a prímet Yohan 59-el, de dán Hangeland rutinja is mutatja, hogy 36 aszisztot intézet 97 %-os pontossággal. A mi eféle statisztikánkat inkább megse említsük… nincs emberünk a legjobb 7-ben.

Durva, hogy az éppen még bennmaradó 17. helyen állva négy ponttal előzzük a mi riválisunkat, az Aston Villa-t. A Chelseanek annyi pontja van, mint nekünk? Azaz 8… Meglepetések, meglepetések? A "csölzi" csaknem a kiesésért fog harcolni?!

Következő körben érkezik a Hawthornsra a Sunderland, ahol szintén nagy gondok vannak, mert épp a Newcastle Uniteddel kéz-kézben, 3-3 ponttal sereghajtók. Idén még nem győzedelmeskedtek a fekete-macskák, remélhetőleg ez a széria marad ellenünk is.